Tillsammans igen!

Nu är de här! Älskade farmor o farfar! Vilken lycka, barnen jublar och vi andas ut. Så härligt att vara tillsammans igen. Här sitter vi på favvocafèt o skriver medan barnen har det hur bra som helst. Diskar blir diskade, blöjor bytta och två vuxna med tid att sitta ned o lyssna länge. Det är spännande att höra om barnens berättelser, i en väldig mix presenteras de senaste månadernas händelser. Äventyret med nyckeln ligger nära i tiden. Påväg hem från badet med fyra matkassar och trötta barn i pyjamas far nyckeln med ett tyst litet pling ned i hiss-schaktet. Efter att ha stannat vid alla tolv våningar för att känna om den möjligen hamnat på någon list fick vi ge upp och ringa hyresvärden som ägnade tre timmar av kvällen att leta extranyckeln. Som tur var blev vi efter en stund inbjuden till våra fina grannar. Med en hel skål färgglada kolor, massor av spännande julpynt, ett stort glas dricka, några pizzabitar och storbilds TV blev händelsen enligt barnen det bästa lördagsmyset på länge.

I måndags avslutades skolan med diplomutdelning. Vi är tacksamma för våra ambitiösa lärare som lyckats banka in så mycket nyttig och bra språkkunskap. Nu får våra barn, likt barnen här, sommarlov tills skolan börjar i februari. Vi kan nu titulera oss som jullediga och turister! I eftermiddag bär det av för att besöka Panama kanalen. Imorgon ska vi vidare till San Blas öarna. Denna ögrupp kontrolleras helt av dess ursprungsbefolkning, Guna indianerna. Enkelt boende i strandhyddor, dagsutflykter i kanot till olika öar, myggstift och snorkling i turkosfärgat vatten blir vår verklighet under de närmaste tre dagarna.

Julafton ska på barnens enträgna önskan firas ”härhemma” i lägenheten. För vem åker ifrån sitt nytillverkade julpynt för att fira jul? Inte vi alla fall. Man ska inte tro att traditioner kan ruckas på bara för att solen lyser och termometern står på 30 grader. Lovis och Tilde förvandlas till traditionspoliser. Det finns ingen annan råd än att rulla köttbullar och se på Kalle Anka. Men stegen är lätta, denna älskade högtid av förväntan och glädje! Tänk att Jesus föddes till vår jord! Och nu är farmor och farfar här, huset i Nicaragua kommer hinna bli klart tills vi kommer, alla är friska och vi har fått ta emot som många härliga hälsningar hemifrån.

TACK alla ni som följer oss i detta! Vi vill passa på att önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Allt gott från oss!

2 kommentarer

 1. Hej Christine❣️
  Det är så spännande och intressant att kunna följa ert liv, där borta på andra sidan havet👍
  Du skriver SÅ bra! Tacka din kära mormor (”Moster Kerstin”) för det…📝
  Kul att ni fått besök av släkten👍 Förstår att det blir en härlig semestertripp ni åker på🌴🌊☀️
  Grattis till födelsedagen😊🎂🎀Hoppas den blev minnesrik.
  Så vill vi önska er alla;
  ✨🌺❄️💖🌟💝🕯💞✨🎁🤶🎄🎀✨
  En riktigt God Jul & Ett Gott Nytt Välsignat År 2019❣️
  🎉🎊🎉🎊🎉🎊🎉🎊🎉🎊🎉🎊🎉🎊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s