Om

Hej!

Vi är familjen Linevåg; Andreas och Christine med barnen Lovis 7år, Tilde 5år och Laban 2 år.  Som troende  har vi länge burit en dröm om att få jobba genom kyrkan med det vi kan där det behövs.  Möjligheten öppnades för oss att få göra detta. Den 2:a oktober 2018 lämnade vi Sverige utsända som missionärsarbetare för Equmeniakyrkan. Vi påbörjade vår resa till Centralamerika med ett första stopp i Panama för spanskastudier i drygt två månader. I mellandagarna landade vi i vårt nya hem i staden Bilwi på Nicaraguas östkust. Vårt uppdrag sträcker sig över 2 år och ligger inom samarbetskyrkan; La Iglesia Moravas sociala arbete. Som sjuksköterskor arbetar vi på en liten hälsoklinik med mottagning för patienter. Vi gör också hembesök i team med läkare och sjuksköterska för att nå ut till de patienter som har svårt att ta sig till kliniken.

När du läser detta är vi i Sverige. Vår utresa efter sommaruppehållet blev på grund av svåra oroligheter i vår samarbetskyrka framflyttad. Mer om det finns att läsa i bloggen. Vi hoppas och ber att vi så snart som möjligt ska kunna åka tillbaka till vårt hem i Bilwi och fortsätta med de arbete som påbörjats. Under tiden arbetar vi för Equmeniakyrkan här i Sverige.

Vår blogg handlar om livet i Bilwi och i Sverige! Om familj, tro och allt däremellan. Om lusten faller på så går det fint att skicka ett mail eller lämna en kommentar. Vi finns även på Instagram under namnet familjenlinevag.

Varma hälsningar från oss!