Snart Dags!

Att vara påväg känns som att befinna sig i någonstans mittemellan. Det är svårt att vara helt närvarande. Kroppen står i vardagsrummet och sorterar, packar, organiserar. Tankarna flyger runt befinner sig någonstans mellan sommarkläder, bra att ha saker och hur ska det bli i Panama och Nicaragua. Känslorna pendlar mellan vemod och glädje. Två år är en lång tid att vara borta. Det är sorgligt att ta avsked från familj och vänner och att bryta upp från en tillvaro där vi trivts så bra. Samtidigt finns där en kittlande spänning över äventyret som väntar. Om tre veckor lyfter planet mot Panama. Då börjar ett nytt kapitel i våran familj. Vi blir missionärsfamilj. Under tre månader ska vi läsa spanska och finnas som resurs för samarbetsförsamlingen i Panama City. Efter nyår hoppas vi sedan kunna åka vidare till Bilwi på östkusten i Nicaragua, för att påbörja vårt arbete som sjuksköterskor på en liten hälsoklinik. Detta som vi längtat och talat om så länge är nu på väg att ske. Tänk att två människors längtan kan få slå rot och växa till. Gud är god:) Det är med mycket glädje men också med en ödmjukhet vi går in i uppgiften.  Vi vill att det ska bli bra, att vi ska få vara med och bidra med det vi kan och knyta starkare band mellan människor och mellan kyrkorna. Många tankar går också just nu till våra barn, att det ska få må bra och kunna känna sig hemma. I alla tankar och förberedelser har vi mitt i allt ändå upplevt ett sådant lugn. Stödet från vänner, familj och församling(ar) betyder mycket för oss.

Nu närmar sig klockan kväll härhemma. Det är dags att börja bestyret med att samla ihop barnen, göra kvällsmat och stuva runt bland de vanliga hemmasysslorna. Typiskt skönt att något är precis som vanligt. Barn är bra på det, de är här och nu. Det tvingar oss att vara närvarande. Ännu några veckor ska vi njuta av närheten till goda vänner och familj,  blåsdagar med störtregn och den härliga klara höstluften. Sedan ska det nog gå fint att köra det där sista flyttlasset och klämma ihop de där kvarvarande dubbelmackorna till resväskor också.

 

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s